Boks za odrasle

U okviru BK Braća Ribać oformljena je grupa za rekreativce starije od 18 godina čiji se treninzi obavljaju 3 puta nedeljno u terminima: utorak, četvrtak i subota u periodu od 18:30h-20h.

 

Za sve one koji do sada nisu puno znali o boksu i bokserskom treningu, to je sportska disciplina koja podrazumeva trening visokog intenziteta vežbanja. On ubrzava metabolizam i puls, a taj efekat traje i dugo nakon treninga. To praktično znači manju apsorpciju kalorija i masti tokom dana, što je izuzetno važno za prevenciju prekomerne telesne mase.

 

Iako ponekad deluje pomalo nasilno i grubo, zapravo se radi o plemenitoj veštini gde je vrlo bitna mentalna snaga, disciplina, koordinacija pokreta i koncentracija, jer se za vreme borbe treba usredsrediti na protivnika i njegove kretnje i  namere, a  pritom misliti i na sopstvenu bezbednost i izbegavanje trauma, sve uz pravilnu kretnju po ringu i ispravno disanje. Ako uzmemo u obzir borbe šakama koje su prethodile modernom boksu, možemo reći da je boks jedna od najstarijih sportskih veština. Ranije je bio rezervisan isključivo za muškarce, ali danas je situacija ipak drugačija. Poznavanje prednosti ringa širom sveta – učinilo je da ovaj sport rado treniraju i žene.

 

Uz boks ćete u vrlo kratkom vremenskom roku poboljšati svoje fizičko i mentalno zdravlje, izgled, samopouzdanje i samim tim se rešiti negativne energije i nakupljenog stresa.

 

Treninge vodi naš proslavljeni bokser Ivan Ribać sa saradnicima.

Da li biste voleli da Vaše dete ojača duh i telo? Upišite ga na boks!

Ne oklevajte da pozovete za još informacija